Me mõtleme väga harva sellele, mis juhtub toiduga meie kehas ja miks me üldse sööme. Kas lihtsalt sellepärast, et kõht on tühi või sellepärast, et saada energiat eluks või et tunda naudingut või see kõik kokku...

Pärast seda, kui toit on suhu pandud, algavad kehas keerulised protsessid, kus iga hetk mängivad võtmerolli ensüümid. Ensüümid on vajalikud toidu lõhustamiseks, energia tootmiseks, keha taastootmiseks, organite tööshoidmiseks, keha puhastamiseks jääkainetest. Ilma ensüümideta ei oleks elu. Meie tervis sõltub sellest, kui efektiivselt  meie organism kasutab vajalikke ensüüme. Kui me saame aru, kuidas ensüümid töötavad, on meil võimalik teha parimaid valikuid tervise säilitamiseks ja haiguste ennetamiseks.

Loengus:

  • Tuletame meelde, kuidas toimub kehas seedimine.
  • Tutvustame, mis on ensüümid ja kuidas nad töötavad.
  • Räägime seede-ensüümidest amülaas, lipaas ja proteaas
  • Peatume põhjustel, mis takistavad ensüümide tööd.
  • Uurime, kuidas keha reageerib, kui ensüüme pole piisavalt.
  • Mida on vaja teha selleks, et ensüüme oleks piisavalt.
  • Tutvustame, milline võiks olla igapäevane menüü, et toit korralikult  seeduks.
  • Räägime, milliseid toidulisandeid ja kuidas valida, et ensüümid efektiivselt töötaksid.
Lektoriks on toitumis- ja tervisenõustaja Ene Spriit. Loe lektori kohta lähemalt.